ROVER-TRACKING TROPHY 2024


 TROPHY 2024 logMegkezdődött a
ROVER-tracking Trophy 2024 - 2. Magyar Bajnokság!


A Trophy weboldalán minden információt megtalálsz! 

A verseny 2024.03.15-én startolt el, és egészen 2024.09.26.-ig lesz lehetőségetek pontokat gyűjteni.

A Bajnokság Díjátadóját a tavalyi évhez hasonlóan Kistelken, a 29. Land Rover Baráti Találkozó nyitónapján tartjuk meg. A visszajelzések alapján a 2024-es Trophy feladatait úgy alakítjuk ki, hogy sokkal off-roadosabb, túrázósabb élményt nyújtson, és ne a gyorsasági, időalapú feladatok domináljanak a pontozásban.

Ami változott: 

 • 11 régióban tudtok versenyezni, az ország egész területén.
 • Egy-egy régióban sokkal több meglátogatni érdemes célpontot helyeztünk el, amihez az ország egész területéről kaptunk ötleteket Helyi Segítőinktől, akik energiát nem kímélve kerestek izgalmas helyeket Nektek!
 • A tavalyi Demo Napon tesztelt RÓKAVADÁSZAT feladat is bekerült a kihívások közé.

Minden egyes régióban az alábbi feladatokkal találkoztok:

 • JDG - Kiemelt Célpont
 • HWZ - Tétova Keringő
 • MDDF - Minimum Távolsági feladat
 • FOX - Rókavadászat
 • AUG - Elérhetetlen Célpont

valamint az egyetlen időméréses feladat:

 • LANDRUN - Területfoglalás Időre - ezt is átalakítottuk, hogy javítsuk a terepjárós élményt :)

A Feladatok megismeréséhez Kattints ide!

JDG final1.2 JDG (Judge Declared Goal) – Kiemelt Célpont 
AST: Automatically Scored Task

A versenyzők megkísérelnek elektronikus zászlót letűzni a versenybíróság által kijelölt cél (Target) mellett. Ennél a feladatnál csak az elérés számít, ha a Pilóta a Versenyszabályzatban meghatározott távolságon belül (általában 50 m) tűzi le a zászlót, akkor a feladatot teljesítette és megkapja a zászlóért járó pontot.

 

 HWZ Final1.3 HWZ (Hesitation Walz) – Tétova keringő 
AST: Automatically Scored Task

A versenyzőknek elektronikus zászlót kell letűzni a bírók által kijelölt célokhoz (Target). Nem kötelező minden célhoz zászlót letűzni, de a sikeres letűzéssel pontot (Flag Point) szerez a Pilóta. Az egyes Targetek közt lehet pontszám különbség is, lehet zászló, ami többet ér.

  

MDDF Final1.9 MDDF (Minimum Distance Double Flag) – Minimum távolság dupla letűzéssel 
AST: Automatically Scored Task

A versenyzőknek zászlókat kell letűzniük két különböző mérési területbe. Csak akkor érvényes a feladat, ha mindkét zászló a megfelelő mérési területeken belül van! A zászlók közti kisebb távolság több pontot jelent.

A mérési területeket többnyire úgy jelölik ki, hogy a megközelítés az egyik területről a másikra nehezített (erdő, folyó, mocsár választja el őket)

Lehetséges, hogy ebben a feladatban az első zászló letűzése után a versenyző más feladatokat is teljesít, majd az útja során elérve a másik ide tartozó mérési területet letűzi az első zászlója párját. Ha ezt elfelejti, vagy a verseny időtartalma alatt nem éri el a mérési területet az első zászlója elveszett, a feladatot nem teljesítette.

FXH Final21.6. FOX (Foxhunt) – Rókavadászat 
AST: Automatically Scored Task

Ennél a feladatnál a versenyzőknek egy kijelölt területen belül kell megtalálniuk a rejtőzködő rókát. A feladatlapon a területet már megismerik, de a róka búvóhelye nem ismert.

Amikor a versenyző a területhez közeledik és a róka 100 méteren belül van, az applikáció képernyőn megjelenik egy ablak, amely mutatja, hogy milyen messze van a Róka a versenyzőtől. Az irány és a pontos hely viszont továbbra is ismeretlen!

A versenyzőknek a területen mozogva figyelniük kell, hogy távolodnak, vagy közelednek a róka rejtekhelyéhez a kiírt távolság alapján. Az a versenyző kapja a legtöbb pontot, aki a zászlóját a rókaodúhoz legközelebbre tűzi le.

AUG Final1.5 AUG (An Unattainable Goal) – Elérhetetlen cél 
AST: Automatically Scored Task

A JDG feladathoz hasonlóan kijelölnek egy Targetet és ennek a közelében egy Mérési területet (MMA). A cél ilyenkor az MMA-n kívül van: lehet egy valóságban is megközelíthetetlen helyen (tó közepén, mocsárban, vagy akár a föld felett egy virtuális ponton), vagy lehet kijelölt virtuális védőtávolsággal „elkerítve”.

LRNT Final

2.5 LRNT (Land Run for Time) – Területszerzés időre 
AST: Automatically Scored Task

Négy zászló letűzésével egy területet kell bekeríteni. A rendelkezésre álló idő a Pilóta által letűzött, ehhez a feladathoz tartozó első zászló letűzésekor indul.


A nagyobb terület több pontot ér, a cél hogy a rendelkezésre álló idő (1 óra) alatt a 4 zászló minél nagyobb területet fedjen le. A KEZDŐ és a ZÁRÓ zászló-t előre megadott helyszínen kell letűzni!

 

ROVER-TRACKING TROPHY - DÍJÁTADÓ


 

            TRophykupakRT Trophy átlátszó fekete

Hamarosan zárul a ROVER-tracking Trophy!

 

A legelső online, hosszú időtávú Magyar Bajnokság díjait a 28. Land Rover Baráti Találkozón adjuk át Kistelken, szeptember 23-án! 

ROVER-TRACKING DEMO EVENT


 2023.06.07. Téged is várnak a Rover-tracking DEMO versenypályák!


App Store Logo 2020Az első ROVER-tracking versenyek résztvevői kérték, hogy tesztelhessék a versenyekörnyezetet az éles versenypályákon kívül is. 

Elkészettük a Rover-tracking DEMO versenyt, ez mostantól folyamatosan elérhető. Ha szeretnél a környezetedben egy saját DEMO pályát, vedd fel a kapcsolatot velünk az eventsupport@rover-tracking.com címen! 

Ismerd meg a Rover-tracking DEMO részleteit > Click here


Hogyan használhatod a DEMO pályákat? > Kattints ide!

DEMO versenypálya létrehozása:

 • Ha szeretnél a környéken egy saját DEMO versenypályát írj nekünk az eventsupport@rover-tracking.com címre.
 • Mi felvesszük Veled a kapcsolatot és segítünk a továbbiakban. Küldünk Neked egy rövid tájékoztatót és kapsz egy DEMO manager user jogot a pálya berendezéséhez.
 • Rögzítsd az ehhez Neked biztosított menüpont alatt az egyes DEMO feladatokhoz a szerinted megfelelő koordinátákat
 • Vásárolj meg 30 €-ért 6 db DEMO event licencet. Ebből egy a tiéd, 5 licencet az általad meghívott felhasználók kapnak meg.
 • 24 órán belül aktiváljuk a DEMO pályádat. A pálya  legalább 60 napiig, vagy a Veled megbeszélt ideig lesz elérhető.

 

A Rover-tracking bármely felhasználója nevezhet a DEMO versenyre.
A nevezési díj 5 €, a licenc 60 napig érvényes.
Akinek van érvényes DEMO licence, az bármely DEMO pályát szabadon használhatja. 

MEGKEZDŐDÖTT A ROVER-TRACKING TROPHY!


2023.04.15. Megnyílt a nevezési időszak a ROVER-tracking 1. Magyar Kupa 2023 versenyre! 


App Store Logo 2020Nevezni folyamatosan lehet.

A versenyfeladatokat
a versenyzők 2023. május 01.- és szeptember 21.-között teljesíthetik a saját időbeosztásuk szerint.  

Versenyezz te is! A nevezési lapot itt találod > Click here

ÚJ VERSENYKATEGÓRIA: ROVER-TRACKING TROPHY


 2023.04.11. A Rover-tracking rendszertben mostantól egy új versenytípus is elérhető.


App Store Logo 2020A ROVER-tracking Trophy egy különleges folyamatos verseny ahol több hónap áll a versenyzők rendelkezésére a kihirdetett feladatok teljesítésére. A verseny alatt a rendszer automatikusan pontozza a versenyzők teljesítményét. 

Ismerd meg a ROVER-tracking 1. Magyar Kupa 2023 részleteit! Click here

MÁR iPHONE TELEFONRA IS ELÉRHETŐ A ROVER-TRACKING APPLIKÁCIÓ!


 2023.04.11. Az App Store-ban is megtalálod a Rover-tracking applikációt! 


App Store Logo 2020Mostantól az iPhone mobilokon is használhatod a Rover-tracking rendszert! 
A fejlesztés során egyben több új feature is beépíült a rendszerbe. A legújabb verzió már támogatja a folyamatos, több hónapon át tartó versenyeket is. 

KÉSZÜL A ROVER-TRACKING APPLIKÁCIÓ iOS VÁLTOZATA!


 2023.02.11. Már tesztelés alatt a Rover-tracking applikáció iOS verziója! 


google play badgerovertacking512 iconvectorAz Android applikáció után elkészült a Rover-tracking iOS verziója.
A tesztelés várhatóan 2023. márciusában ér véget
, az iPhone eszközök használói rövidesen már letölthetik az appot az Apple Storeból.

MEGÚJULT A ROVER-TRACKING APPLIKÁCIÓ!


2023.01.08. A Rover-tracking applikáció legújabb verziója már elérhető a Google Playben! 

rovertacking512 iconvectorgoogle play badgeA 2022. októberétől zajló fejlesztés a végére ért. A Béta tesztelésben résztvevők visszajelzéseit beépítettük az új applikációba, köszönjük a segítséget!

 

Többen jelezték, hogy a SES (Sending Emergency Signal) és a közös túrákon használható GROUP funkció érdekes szolgáltatás.

A további fejlesztés keretében dolgozunk a környezetvédelmi szabályok miatt tiltott területek megjelenítésén az applikáció térképén.


Ha tudni szeretnéd, hogyan került képbe a Rover-tracking kattints ide!

 

cecup szeged 2020 logo2022 szeptember közepén a szegedi CE Cup 2022 hőlégballon versenyen vége felé az egyik ballon egy mocsaras területen szállt le. A szállítóautójuk beragadt a sárba és segítséget kértek a helyi ismerősöktől. Ez a kérés jutott el hozzánk. Természetesen a Land Roverrel kihúztuk Őket a bajból és sárból... 

 

A következő reggel a ballon kosarában találtuk magunkat, hálából elvittek minket repülni. Mit mondjunk, a ballonozás sem rossz...

 

IMG 8373

 IMG 8367    IMGL0125

 

  

IMG 8371A repülés alatt a ballon kosarában volt időnk beszélgetni a pilótával. Egy eddig még előttünk nem ismert eszközt használt a versenyzéshez, a magyar fejlesztésű Balloon-tracking GPS alapú nyomkövető és versenytámogató rendszert. A leszállás után megkerestük a fejlesztőket a versenyirodában. A szoftver bemutatása alatt meggyőződtünk arról is, hogy ez a rendszer sok jó lehetőséget, újítást biztosít az offroad világ számára, egyben nagy segítséget fog adni az ezt követő rendezvények, versenyek szervezőinek.

 

Pár nap múlva egyeztettünk Velük és megállapodtunk abban, hogy a mostani Land Rover találkozónkhoz a ballonos rendszer moduljait felhasználva elkészítik nekünk a Rover-tracking rendszer első verzióját. A Rover-tracking rendszer használatával már most is sok segítséget kaptunk a 27. Land Rover Találkozó versenyszámainak lebonyolításához, a péntek esti GPS pontkereső versenynél ezt a rendszert használtuk.

A találkozó után abban maradtunk, hogy jó lenne egy professzionális rendszer nekünk Land Rovereseknek is...

A 28. LAND ROVER BARÁTI TALÁLKOZÓ megrendezését és lebonyolítását a Rover-tracking is segíti!


2023. szeptember 22.-24. között Kisteleken rendezzük meg a 28. Land Rover Baráti találkozót. 

rovertracking logoA rendezvény teljes szervezéséhez, lebonyolításához és a versenyfeladatok pontozásához a magyar fejlesztésű Rover-tracking rendszert és applikációt használjuk!

Rövidesen elérhető lesz a rendezvény hivatalos weboldala további információkkal és a jelentkezési lappal! 


Ha tudni szeretnéd, hogyan került képbe a Rover-tracking kattints ide!

 

cecup szeged 2020 logo2022 szeptember közepén a szegedi CE Cup 2022 hőlégballon versenyen vége felé az egyik ballon egy mocsaras területen szállt le. A szállítóautójuk beragadt a sárba és segítséget kértek a helyi ismerősöktől. Ez a kérés jutott el hozzánk. Természetesen a Land Roverrel kihúztuk Őket a bajból és sárból... 

 

A következő reggel a ballon kosarában találtuk magunkat, hálából elvittek minket repülni. Mit mondjunk, a ballonozás sem rossz...

 

IMG 8373

 IMG 8367    IMGL0125

 

  

IMG 8371A repülés alatt a ballon kosarában volt időnk beszélgetni a pilótával. Egy eddig még előttünk nem ismert eszközt használt a versenyzéshez, a magyar fejlesztésű Balloon-tracking GPS alapú nyomkövető és versenytámogató rendszert. A leszállás után megkerestük a fejlesztőket a versenyirodában. A szoftver bemutatása alatt meggyőződtünk arról is, hogy ez a rendszer sok jó lehetőséget, újítást biztosít az offroad világ számára, egyben nagy segítséget fog adni az ezt követő rendezvények, versenyek szervezőinek.

 

Pár nap múlva egyeztettünk Velük és megállapodtunk abban, hogy a mostani Land Rover találkozónkhoz a ballonos rendszer moduljait felhasználva elkészítik nekünk a Rover-tracking rendszer első verzióját. A Rover-tracking rendszer használatával már most is sok segítséget kaptunk a 27. Land Rover Találkozó versenyszámainak lebonyolításához, a péntek esti GPS pontkereső versenynél ezt a rendszert használtuk.

A találkozó után abban maradtunk, hogy jó lenne egy professzionális rendszer nekünk Land Rovereseknek is...

Véget ért a 27. LAND ROVER BARÁTI TALÁLKOZÓ


2022. szeptember 23.-24. között Kisteleken rendeztük meg a 27. Land Rover Baráti Találkozót.


lr2022 matrica2 kisebbA lebonyolítást a Rover-tracking is segítette! 
A rendezvényen GPS pontkereső verseny is volt, ahol először használhattuk a Rover-tracking applikációt.

Sign in to your account


Don't have an account yet?
Register Now!